Solpaneler på riktigt

Vi har valt att gå mot strömmen när det gäller solpaneler, vi har valt att endast arbeta med det bästa som går att få tag i på marknaden.

Europeiska paneler

Det innebär att vi arbetar med solpaneler från Solitek som produceras i Litauen och således 100 % europeiska paneler. För vår del är det viktigt att till fullo kunna stå bakom det vi levererar och hjälpa våra kunder med en långsiktigt hållbar lösning. Att Solitek dessutom levererar världens grönaste panel med utmärkningar via Cradle to cradle känns i dagens läge som en extra vinst!

Glas/glas

Vi har också valt att endast arbeta med glas/glas-paneler för att säkerställa en hållbar lösning med marknadens längsta garantier.

Glas/glas innebär att panelerna har brandklass A. Det skiljer sig från branschstandarden som har brandklass C då de har en undersida av plast. Detta innebär också att våra paneler är 100 % vattentäta och inte kommer ta in vatten över tid.

Infästning

När det gäller montage arbetar vi med infästningar i underliggande konstruktion, vilket oftast är i takstolarna, och absolut inte med infästning i någon läkt som över tid kommer släppa och eventuellt blåsa bort vid starka vindar.

Garantier

Våra paneler har 30 års garanti plus 30 års effektgaranti om hela 90 %. Det är absolut världsklass! Våra kunder skall veta att de får det absolut bästa man kan få tag på idag. De ska också känna sig trygga över tid. både med installationen och över själva anläggningen som skall producera elektricitet under många år framöver!

Batteri

Självklart har vi batterilösningar som vi anpassar efter varje enskild kund beroende på vilket behov man har. Detta kikar vi på när vi kommer ut och tillsammans med er bedömer vi behovet för just er!

 

Läs vidare nedan för mer ingående information nedan:

Vill du ha de absolut bästa panelerna på marknaden gällande kvalitet, hållbarhet och konstruktion, ska du välja glas-glas paneler från SoliTek.

SoliTek i Litauen som är den enda solcellsproducenten i världen som har en helt klimatneutral produktion. Fabriken producerar hela sitt energibehov genom deras egen solcellspark samt genom solvärmepaneler på fabrikens tak. Energin lagras i över 100 borrhål under fabriken.

SoliTek erbjuder en uppsjö av paneler av högsta kvalitet och erbjuder också marknadens längsta produktgarantier. SoliTeks Glas/Glas paneler har certifikatet Cradle to Cradle- Silver och är helt klimatneutrala.

En annan fördel med att samarbeta med SoliTek är avståndet. Stället för att frakta solcellerna med containerfartyg från Kina använder vi gröna vägtransporter för leverans till vårt lager.

Utöver hållbarhet brinner vi på RS Elteknik för rättvisa arbetsförhållanden och mänskliga rättigheter. Många av världens solcellsproducenter använder kiselplattor som produceras i arbetsläger i Xinjiang-provinsen. SoliTek använder endast kisel från Norge vid tillverkningen av deras paneler.

Den största skillnaden mellan standardpaneler och glas-glas paneler är helt enkelt att man bytt ut baksidan på panelen från en tunn plastfilm (brukar varar ca 20 mikromillimeter) mot ett härdat glas. Med härdat glas på varje sida om cellerna får du en mycket hållbar konstruktion som inte bara skyddar cellerna utan håller mycket länge än en standardpanel. Den hållbara konstruktionen gör att man dessutom inte behöver någon ram vilket gör konstruktionen ännu mer stabil. SoliTeks glas-glas-paneler kan monteras till att tåla ett tryck på hela 8000 Pa vilket är betydligt högre än standardpaneler som vanligtvis klarar 5400 Pa.

I det fall panelen inte skall användas till integrerade installationer kan det vara fördelaktigt att välja en glas-glas-panel med aluminiumram. En glas-glaspanel med ram är nämligen mycket enklare att installera vilket påverkar installationstiden positivt. I och med att glas-glas panelen är tät även om man tar bort ramen så finns heller inte risken att det tränger in fukt i panelen även om ramen skulle utvidgas på grund av temperaturskiftningar i framtiden.

Men det är inte bara baksidan som skiljer. Även lamineringsmaterialet i panelerna påverkar effekten på panelerna. SoliTek använder något som kallar för POE, vilket är ett av de bästa materialen medans man på standardpaneler vanligtvis använder det billigare, och sämre, EVA. Detta innebär att SoliTeks glas-glas paneler, med POE-laminering, är lika täta som vindrutan på en bil och påverkas inte av yttre omständigheter som salt, fukt, damm eller ammoniak. Eftersom aluminium utvidgar sig mer än glas, och standardpaneler inte har lika bra lamineringsmaterial, finns risk att fukt kan tränga in och förstöra cellerna, framförallt i kustnära områden. Det samma gäller med t.ex. ammoniak vid bondgårdar.

Det finns som sagt många fördelar med glas-glas paneler men den kanske största är att SoliTeks glas-glas-paneler har brandklassning A vilket innebär att den är helt obrännbar. Standardpaneler har brandklass C, vilket motsvarar brandklassningen av en tapet på gipsvägg.

Alla ovan nämnda delar gör att SoliTek ger en produktgaranti på hela 30 år och en effektgaranti på 90 % efter 30 år. Dock har långtidstester visat att panelerna fortfarande producerar över 94 % efter 50 år!

 

Vi lämnar alltid kostnadsfria offerter, så tveka inte att höra av dig till oss för ett kostnadsfritt hembesök och offert!